dinsdag 28 september 2021

Wandelen naar Eynatten: dag 13 Nuth - Trintelen

Vanmorgen relaxt wakker geworden en klaar gemaakt. Na het ontbijt vertrokken we naar het station van Sittard om daar de trein naar Nuth te nemen. Heel ver ligt dat niet van mekaar maar het landschap was wel een groot verschil. Waar het in Sittard nog redelijk vlak was met af en toe een kleine glooiing, was het in Nuth echt al heuvelachtig. We zochten het Pelgrimspad terug op. Al namen we ook al eens een alternatieve route om eens een kasteel te bekijken. Sommige kastelen hier zijn ooit nog in het bezit van de familie van Eynatten geweest.

Gezien het vandaag niet zo'n hele lange tocht zou zijn, namen we van de gelegenheid gebruik om de kerken die we tegen kwamen te bezichtigen. In Wijnandsrade kwamen we zo per ongeluk in een repetitie van orgel en blokfluit terecht. Oeps... 
Het landschap werd steeds heuvelachtiger. En de blaar deed na een aantal kilometers weer flink vervelend. Door al onze toeristische afwijkingen kwamen we uiteindelijk toch nog aan een 19 km.
Redelijk vroeg kwamen we aan onze slaapplek. Een beetje verder was er een  herberg met een prachtig terras waar we wachtten tot we bij onze gastheer terecht konden. 
Na een douche trokken we terug naar de herberg voor een romantisch diner bij zonsondergang.

1 opmerking:

  1. Geniet nog van de laatste etappe want morgen is het voorbij. Denk eraan dat het ‘onderweg zijn’ belangrijker is dan de aankomst. Zo is het ook met de Camino naar Compostela: onderweg moet je soms onverwachte beslissingen nemen die van grote betekenis kunnen zijn voor het verder verloop maar eens je aangekomen bent is het voorbij. Dan herneemt het dagelijks leven opnieuw en blijft alleen de herinnering.
    Ludo

    BeantwoordenVerwijderen

Wandelen naar Eynatten - Hoe kom je nu op zo'n idee?

Hallo, Mijn doel in 2021: meer bewegen. De motivatie: gezonder, sterker worden en (hopelijk) extra ballast/gewicht kwijtspelen. Een droom: &...