woensdag 29 september 2021

Wandelen naar Eynatten: dag 14 Trintelen - Vaals

Na een heerlijke nacht in een echt bed werd ik deze ochtend wakker door... Regen.
De bui was redelijk snel gedaan. En na een heerlijk ontbijt vertrokken we voor een korte etappe naar Vaals. 
We waren nog geen 500m ver toen het terug begon te regenen. En nu weet ik ook wel dat ik absoluut niet mag klagen: 2 weken onderweg en nu pas de eerste regendag. Maar toch, wandelen in de regen is toch niet zo plezant. Zeker niet omdat mijn regenjas blijkbaar niet meer helemaal waterdicht is.
Jeroen daarentegen had een nieuwe regenponcho gekocht. Voornamelijk omdat hij geen rugzakhoes heeft. Die poncho is superlicht, kan als tarp (een heel basic tentje) gebruikt worden en gaat over zijn rugzak. Hij bleef dus heerlijk droog... Maar zag er wel uit als een gele Yeti.
De alternatieve route ging nog een stukje door Duitsland. En later bleek dat de camping ook echt vlak tegen de grens licht (als in "het riviertje oversteken en je bent in Duitsland)
Tegen de middag kwamen we aan op de camping. Na het opzetten van de tent, zochten we de beschutting van de recreatieruimte. Niet elke camping heeft zo'n plekje. Dat deze dat wel heeft en dan nog eens heel gezellig ingericht is, met een lange bureautafel waar je je laptop/GSM kan inpluggen, kwam dus goed uit.

Nadat we uitgerust waren vertrokken we naar Vaals om daar te lunchen. Tussen de regenbuien door trok het helemaal open. Maar de temperatuur is wel hard gedaald. In korte mouwen buiten lopen is precies toch gedaan... 🙁

Voor de rest van de middag hebben we heerlijk zitten chillen. De blaar kon dus vandaag wat verder genezen. 

Nu nog hopen dat we een redelijk droge nacht tegemoet gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wandelen naar Eynatten - Hoe kom je nu op zo'n idee?

Hallo, Mijn doel in 2021: meer bewegen. De motivatie: gezonder, sterker worden en (hopelijk) extra ballast/gewicht kwijtspelen. Een droom: &...